Doç. Dr. Pınar Göktaş
KOBİ Danışmanı
KOBİ danışmanlığı, küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmesini sağlamaktadır. Danışmanlık süreci, genellikle iş kurulmadan önceki hazırlık döneminde başlar, hali hazırda iş kurmuş KOBİ’lerin durumunu analiz etmek ve onları bir adım ileriye götürmek amacını da taşımaktadır. KOBİ danışmanlığı, mevcut iş durumunun analizini yapabilir, iyileştirme için gereken ihtiyaçları belirleyerek bu ihtiyaçları karşılayacak adımları gerçekleştirebilir ya da çalışmaların iş güvenliği, sürdürülebilir olması gibi konularda da tam destek sağlayabilir.
KOBİ danışmanları, bankalarda, özel şirketlerde ve ya kendine ait bir danışmanlık merkezi üzerinden KOBİ danışmanlık hizmeti verir, hizmet verebilmek için sertifikalı bir eğitim sonrası KOBİ danışmanlığı sertifikası bulunması koşulu vardır.
KOBİ danışmanlığı eğitimleri, online ve yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleşmektedir. Offline kısmında eğitimcilerimizin hazırladığı video ders anlatımları ve PDF formatında eğitim içerikleri yer almaktadır. Online kısmında ise eğitmenlerimiz ile canlı bağlantılar kurarak soru sorma imkanı bulabilirsiniz.
Eğitim süreci sonunda eğitimcilerimizle yüz yüze eğitimlere katılabilirsiniz. Eğitim programını tamamladığınızda KOBİ Danışmanlığı hizmetini vermek için sınava tabi tutulur.
120 Saat Eğitim
KOBİ Danışmanlığı Sertifika Eğitimi; KOBİ’lerin mevcut durumunu analiz ederek sorun alanlarını tespit eden, çözüm önerileri getiren, yönlendirme ve tavsiyede bulunan bilgi, beceri ve yetkinliği kazandıracaktır.
KOBİ Danışmanlığı Sertifika Eğitimi sonrasında, İSG ve çevre güvenliğini sağlamak, iş organizasyonu ve süreç takibi, iş programı yapmak, çalışma ortamını düzenlemek, hizmet teklifi hazırlamak, hizmet süreçlerinin kayıtlarını tutmak, mali prosedürleri yürütmek, hizmet kalitesini geliştirmek, verilen hizmetleri izlemek, öz değerlendirme yapmak, müşteri ilişkilerini yürütmek, müşteri portföyü oluşturmak, verdiği hizmetleri tanıtmak, hizmet öncesi hazırlık yapmak, KOBİ ile görüşme sürecini planlamak, KOBİ ile görüşmeyi gerçekleştirmek, KOBİ ile prensip anlaşması hazırlamak, KOBİ’nin mevcut durumunu değerlendirmek, KOBİ’nin faaliyet yapısını analiz etmek, KOBİ’nin mali yapısını analiz etmek, KOBİ’nin İK yapısını analiz etmek, KOBİ’nin pazarlama faaliyetlerini analiz etmek, KOBİ’nin üretim (mal/hizmet)faaliyetlerini analiz etme, KOBİ’nin dış çevre analizini yapmak, analiz sonuçlarını değerlendirmek, KOBİ ile hizmeti konumlandırma çalışması yapmak, sorun alanları ve çözüm önerileri ile ilgili görüşme gerçekleştirmek, hizmetin kapsamını belirlemek, KOBİ ile sözleşme yapmak, hizmete ilişkin uygulama sürecini yürütmek, hizmete ilişkin faaliyet planlarını yapmak, risk analizi yapmak, kaynak planlaması yapmak, kontrol noktaları oluşturmak, hizmetin uygulama sürecini izlemek ve değerlendirmek, hizmetleri raporlamak, KOBİ için hizmetin sürdürülebilirliğini sağlayarak, danışmanlık hizmetini sonuçlandırmak, hizmet süreçlerini dokümanter etmek, izleme ve değerlendirme sistemini tanıtmak, danışmanlık hizmetini sonuçlandırmak, mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek, bireysel mesleki gelişimini sağlamak, meslektaşlarının mesleki gelişimine katkı sağlamak gibi konularda yeterlilik kazanacaksınız.
Hem girişimci kişinin kendine faydası hemde genel halkı teşvik ve de gereklilik açısından çok önemli bir imkan…daha fazla .yaygınlaştırmak lazım🌿