Gastronomi Eğitimi

Aslı Akı

Öğretim Görevlisi

Eğitim İçeriği

  1. Eğitim sonrası içeriklere erişim
  2. Online ve Supervizyon Eğitimler
  3. İndirilebilir Baskılı Dökümanlar ( PDF )
  4. Her Cihaza Uyumlu Media Player
  5. Uluslararası Onaylı Sertifika
  6. Uluslararası Onaylı Sertifika
  7. Üniversite Onaylı Sertifika
  8. Canlı Yayınlar
  9. Sertifika Garantili Kurs

Eğitim Tanıtım

Gastronomi, kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen bir disiplindir. İlk olarak Fransız yazar Joseph Berchoux tarafından kullanmıştır.

Gastronomi, Yunanca mide ile ilgili “Gastro” ve kanun, kural anlamındaki “Nomos” kelimesinden türeyen “Nomy” kelimelerinin birleştirilmesinden oluşan bir kelimedir. Yenilebilir tüm maddelerin, hijyenik olan ama sağlığa uygun olmasına şart koşulmayacak şekilde azami damak ve göz zevkini amaçlayarak sofraya, yenmeye hazır hale getirilmesine kadar olan süreç gastronominin çalışma alanıdır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, mutfağa, yemeklere, yemek yapmaya ilgisi olanların, mutfak sanatları konusunda bilimsel eğitim alma olanağı sağlar.

Yiyecekler ve içecekler hakkında detaylı bilgi alma, bilimsel ve sanatsal bir bakış açısına sahip olma gibi kazançları vardır. Verilen eğitimler sonucunda sektöre nitelikli çalışan sağlama ana amaçtır. Bu bölümde yer almak isteyenler için yemek ve yemek sanatlarına ilgisi olması eğitim hayatlarına yardımcı olur.Gastronomi eğitimi boyunca yöneldiğiniz ve keyif aldığınız kısım hangisiyse mezun olduktan sonra da o alanla alakalı bir iş yapabiliyorsunuz. Genel anlamda, mezun olanlara “Gastronom”, “Gastronomist” gibi kavramlarla hitap ediliyor. Bunlar kulağa pek hoş gelmeyebilir. Aslında “Gastronomi Uzmanı” demek, tam olarak mezun olan kişinin bulunduğu konumu nitelendiriyor.

İsterseniz mutfağa yönelin isterseniz de gastronominin farklı bir alanına, okuduğunuz dönemde yaptıklarınızın önemi çok fazla. Eğer üniversite hayatınızda; çeşitli yerlerde stajlar yaparsanız, İngilizcenizi geliştirirseniz, yanılsanız bile sürekli denerseniz mezun olduktan sonra profesyonel mutfakta çalışmayı seçip bir mutfak şefi olabilirsiniz. Dilerseniz de yazılı ve görsel medya, yiyecek içecek işletmeleri, ürün geliştirme, otelcilik gibi farklı alanlarda da çalışabilirsiniz.

Mezun olduktan sonra;

  • Yiyecek içecek işletmecisi
  • Yemek ve gastronomi yazarı
  • Yiyecek-içecek danışmanı
  • Yiyecek-içecek stilisti
  • Menü planlayıcı
  • Profesyonel aşçı
  • Somelye

gibi farklı işlerde bulunabilirsiniz. Bunların yanında rahatlıkla kendi işinizin sahibi de olabilirsiniz.

Sertifika Örnekleri

Tamamlayıcı Eğitimlerimiz

Bu Eğitimin Uzmanları

Aslı Akı

Öğretim Görevlisi

Bu Eğitim için Kim Ne Dedi ?

4.2 10 votes
Değerlendirme
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Boğaziçi Campus